Levensmiddelentechnologie De Dis Voedselproducent

knopje-okermenuknopje Inleiding knopje-okermenuknopje Opdracht 1.1 knopje-okermenuknopje Opdracht 1.5
knopje-okermenuknopje Leerdoelen knopje-okermenuknopje Opdracht 1.2 knopje-okermenuknopje Opdracht 1.6
    knopje-okermenuknopje Opdracht 1.3    
knopje-okermenuknopje Website knopje-okermenuknopje Opdracht 1.4 knopje-okermenuknopje Porfolio

De Dis Voedselproducent

sluit eventueel een koptelefoon aan om de inleiding van dit project te kunnen besluisteren.

Dit project gaat over een commercieel productiebedrijf, De Dis. Dit bedrijf werkt in de Voedselindustrie. Soms kom je ook de naam Levensmiddelentechnologie tegen. Je werkt aan taken die te maken hebben met dit productiebedrijf.

De Dis produceert verse, gekoelde maaltijden met een beperkte houdbaarheid. Voorbeelden zijn verse pizza's, sauzen en bamischijven. De Dis maakt onderdeel uit van een internationale keten. Op de Nederlandse markt is De Dis een van de toonaangevende producenten van gemaksvoeding. In de vestiging van De Dis in Helmond werken ongeveer 150 mensen. Verse ingrediënten van topkwaliteit zorgen voor kwalitatief goede en gezonde producten. Hygiëne en kwaliteitszorg staan hoog in het vaandel.

De Dis richt zich op de volgende klanten:
• cateraars;
• benzinestations;
• supermarkten;
• uchtvaartmaatschappijen;
• verzorgingstehuizen en ziekenhuizen.

Bij het produceren van de maaltijden kan veel mis gaan. Tijdens de productie van een van de soorten pizza's is laatst een aantal zaken misgegaan. Uit onderzoek bleek dat een van de ingrediënten niet voldeed aan de eisen. Het gehakt dat gebruikt werd op de 'American Pizza' was over de datum.

Blijkbaar is de controle op de levering niet goed geweest. Maar ook de dosering van de kruiden liep niet zoals verwacht. Gelukkig ontdekte men de storing tijdens de productie en niet na aflevering. Dan had De Dis de pizza's terug moeten halen. En haar klanten publiekelijk moeten laten weten dat het fout was gegaan. Dat is niet goed voor de goede naam van het bedrijf. Alle sectoren hebben daarmee te maken en moeten hun steentje bijdragen aan het voorkomen van dit probleem.