Recreatiepark Op den Bult

knopje-okermenuknopje Inleiding knopje-okermenuknopje Opdracht 1.1 knopje-okermenuknopje Opdracht 1.5
knopje-okermenuknopje Leerdoelen knopje-okermenuknopje Opdracht 1.2    
    knopje-okermenuknopje Opdracht 1.3    
knopje-okermenuknopje Website knopje-okermenuknopje Opdracht 1.4 knopje-okermenuknopje portfolio


sluit eventueel een koptelefoon aan om naar de inleiding te luisteren

Recreatiepark Op Den Bult

Inleiding bij project Recreatiepark Op de Bult

Dit project gaat over een recreatiepark. In dit geval is dat Op den Bult. Je werkt aan taken die te maken hebben met dit dienstverlenend commercieel bedrijf.

Op de Bult is een recreatiepark met 700 bungalows en chalets. Er is ook een hotel en een zalencentrum voor conferenties en bijeenkomsten.
Het park maakt onderdeel uit van de keten Center Parcs. Het park ligt in de bosrijke omgeving van Vierdalen.
Veel mensen bezoeken regelmatig het recreatiepark voor een paar onbezorgde dagen. Ze verblijven daar een lang weekend. Of een hele week. 

Hoe verloopt eigenlijk zo’n bezoek aan een recreatiepark? Nou, lees het verhaal van de`Familie Evertsen maar eens.

Familie Evertsen

De familie Evertsen heeft samen met 2000 andere bezoekers dat weekend genoten. Maar dat kon alleen maar, doordat de logistiek klopte, zodat de medewerkers van Op de Bult de bezoekers goed konden verzorgen.

De schoonmakers werken ook volgens een strakke organisatie. De bungalows moeten schoongemaakt worden in de tijd die ligt na het vertrek van de bezoekers en voor aankomst van de nieuwe bezoekers. De vuile was moet verwerkt worden, zodat er voldoende schone lakens en linnengoed zijn voor de volgende bezoekers.Ook de voorraden voor de winkels, de fietsverhuur en de restaurants moet kloppen. En ga zo maar door.

De komende tijd wordt erg belangrijk voor Op de Bult. Het park wordt in de komende twee jaar uitgebreid met zo’n tweehonderd bungalows. Dat is erg veel en het roept een paar problemen op.

Het grootste probleem bij deze uitbreiding is de logistiek. Zowel de goederenstroom als de mensenstroom wordt dan meer en er kan gemakkelijk iets mis gaan.
De capaciteit van de voorzieningen kan ook een probleem worden. Denk maar aan de winkel, het kantoor met de balies of de terrassen.
Als dit niet goed in de hand wordt gehouden, dan kan de kwaliteit van het verblijf ook afnemen. En dat is geen goede zaak, omdat er veel concurrentie is.
Als een deel van de bezoekers zich niet meer tevreden voelt en dat doorvertelt aan anderen, kan de uitbreiding wel eens voor niets zijn.